Зеленський прокоментував звинувачення Трампа у тотальній корумпованості України

Президент України Володимир Зеленський прокоментував обвинувачення президента США Дональда Трампа у тотальній корумпованості України

В інтерв'ю Der Spiegel і низці інших європейських видань, Зеленський заявив, що він проти того, щоб у Трампа склалося таке хибне уявлення про Україну.

"Я сказав йому на нашій зустрічі, що не хочу, щоб у нього було таке уявлення про нашу країну. І що він повинен просто приїхати сюди і подивитися, як ми живемо, і що ми робимо для людей. Мені здалося, що він мене почув. Він сказав: так, я бачу, це молода, нова команда", - заявив президент.

Також Зеленський знову підкреслив, що під час телефонної розмови з Трампом президент США не чинив на нього жодного тиску.

"Що стосується Сполучених Штатів, я не хочу, щоб ми вели себе як жебраки. Але ви повинні розуміти, що ми перебуваємо в стані війни. І якщо ви є нашим стратегічним партнером, вам не слід блокувати будь-яку допомогу. Це питання справедливості", - підкреслив Зеленський.

Раніше Трамп назвав Україну "третьою найбільш корумпованою країною світу".

За словами Трампа, він любить український народ, але хоче бути впевненим, що фінансова допомога США буде використана за призначенням.

"Україна - третя найбільш корумпована країна світу. Ми збираємося відправляти величезні суми грошей в країну, а вони корумповані, вони крадуть гроші", - сказав Трамп.