Отруєння Скрипалів: німецька прокуратура розслідує перебування Пєтрова і Боширова у Франкфурті, - Der Spiegel

Генеральна прокуратура Німеччини почала розслідування справи про отруєння російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері

Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel, передає РБК-Україна.

Видання зазначає, що співробітники Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Олександр Петров і Руслан Боширов, яких звинуватили у замаху на Скрипалів, "засвітилися" в Німеччині в 2014 році. Вони провели 3 дні поблизу Франкфурта.

Німецькі спецслужби вважають, що російська розвідка має зв'язки у Німеччині.

Нагадаємо, 5 березня 2018 року в британському місті Солсбері колишньому російському розвіднику Сергію Скрипалю та його дочці стало погано в торговельному центрі, після чого його госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною. Після отруєння Скрипаля та його дочки голова уряду Великої Британії оголосила про висилання з країни 23 російських дипломатів.

Загалом 27 країн і НАТО вислали понад 150 російських дипломатів.

У МЗС Великої Британії заявили, що Росія мала мотив для замаху на Скрипаля. Британія знайшла лабораторію, що могла виготовити "Новачка", та назвала імена росіян, підозрюваних в отруєнні Скрипаля. Тереза Мей заявила, що вони є офіцерами російської військової розвідки. Міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес назвав Володимира Путіна відповідальним за хімічну атаку.

Путін заявив, що підозрювані Британією Олександр Петров і Руслан Боширов є цивільними і за ними немає нічого кримінального та закликав їх людей виступити в ефірі ЗМІ.

В уряді Британії назвали брехнею спочатку слова президента РФ, а потім і виступ обох підозрюваних, які на заклик Путіна дали інтерв'ю російському пропагандистському каналу RT.

Журналісти і активісти викрили справжні прізвища "Петрова" і "Боширова" та факти з їхньої біографії.

ЄС продовжив санкції проти РФ за використання хімічної зброї в британському Солсбері.