Влада має зробити крок назад й розпочати справжню розмову з народом, - психотерапевт Роман Кечур

Зараз в країні склався момент, який вимагає активного втручання від суспільства

Про це напередодні зустрічі Володимира Зеленського й Володимира Путіна у Парижі заявив голова секретаріату Української спілки психотерапевтів Роман Кечур в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Ініціатива вийти на попереджувальну акцію є дуже доброю... Він (президент Зеленський - ред.) би міг опертися, він би міг показати не просто абстрактну "червону лінію", він би міг показати: "Якщо Ви хочете мене схилити на антиукраїнську домовленість, ось що буде". Щоб світові лідери реально побачили позицію українського народу", - зазначив Кечур.

Однак для цього також, за його словами, необхідно аби влада "зробила крок назад" й почала діалог всередині країни щодо того які саме компромісі у справі встановлення миру на Донбасі є припустими, а які - ні.

Читайте такожЗ чим Путін приїде до Парижу?

Також аналітик вважає, що Паризькі домовленості матимуть як офіційний, так і неофіційний бік, й помітити небезпеку можна буде по подальших кроках чинного керівництва України.

"Ця ситуація, вона не буде вирішена в один день. Буде підписано якийсь там проміжний папір, потім вони будуть зустрічатися, таємні переговори, і цей буде процес йти. Будуть ключові моменти, наприклад, голосування певних законів у Верховній Раді. Тобто ця уся ситуація буде ще тривати", - пояснив Кечур.