Художник міг отримати за преклеєний до стіни банан $120 тис. Інший митець з’їв його творіння й назвав це перформансом

Американський художник Девід Датуна зруйнував інсталяцію італійського колеги Мауріціо Кателана під назвою “Комедіант”, яка виставлялася в музеї Art Basel у Маямі

Витвір італійця складається з банана, який Кателан приклеїв до стіни сірим скотчем. Три зразки інсталяції оцінили в суму від 120 до 150 тисяч доларів, пише The New York Times.

Під час відвідування Art Basel нью-йоркський художник Девід Датуна підійшов до “Комедіанта”, зняв банан зі стіни, з’їв половину, а решту показав відвідувачам. Відео інциденту Датуна виклав у Instagram.

“Голодний артист” - мій мистецький перформанс. Обожнюю роботи Мауріціо Кателана і справді люблю цю інсталяцію. Вона дуже смачна”, - написав Датуна в пості.

Після цього музей оголосив, що змушений прибрати інсталяцію через те, що навколо неї скупчується багато людей, і це загрожує цілісності інших експонатів закладу. Крім того, там наголосили, що Датуна насправді не знищив “Комедіанта” - адже йдеться про концепт інсталяції, а не фізичні предмети, які її утворюють, - тобто банан і скотч.

Для арт-об’єкту завели свій акаунт в Instagram, де постяться аналогічні інсталяції за участі не лише банана, а й кокоса, пачки макаронів чи навіть кота.