WBC повернула чемпіонський титул кривднику Джошуа

Всесвітня боксерська рада повернула підозрюваному в застосуванні допінгу британському важковаговику Ділліану Вайту титул тимчасового чемпіона світу

Про це повідомляє офіційний сайт WBC.

Всесвітня боксерська рада скасувала тимчасове відсторонення Ділліана Вайта, якого підозрювали у вживанні допінгу, та відновила британця в статусі тимчасового чемпіона WBC та обов'язкового претендента на титул.

Вайт отримає можливість провести бій проти чинного чемпіона WBC американця Деонтея Вайлдера лише в 2021 році. До цього організація санкціонувала для Вайлдера обов'язковий захист титулу в поєдинку з британцем Тайсоном Ф'юрі.

Вайта підозрювали в застосуванні допінгу, але Британський антидопінговий комітет (UKAD), який проводив тестування, заявив про невинність боксера та вибачився перед ним.

7 грудня в Саудівській Аравії, у андеркарті поєдинку між британцем Ентоні Джошуа та американцем Енді Руїсом, Вайт одноголосним рішенням суддів переміг поляка Маріуша Ваха.

Вайт відомий, завдяки перемозі над чемпіоном світу WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), WBO (Всесвітньої боксерської організації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації) Ентоні Джошуа на любительському рингу. Боксери у 2015 році зустрічалися серед професіоналів і тоді Джошуа нокаутував Вайта.