Цього тижня Рада розгляне 3 ветованих президентом законопроєкти та три про зміни до Конституції, - Стефанчук

16 грудня на погоджувальній раді ВР представник президента у Раді Руслан Стефанчук розповів про основні законопроєкти останнього пленарного тижня цього року

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Перший заступник голови Верховної Ради та представник президента у парламенті Руслан Стефанчук розповів, що на 4 останніх дні пленарних засідань заплановано повторно розглянути 3 ветованих президентом законопроєкти: про виборчий кодекс, тимчасові слідчі комісії та про "Пласт".

"Президент готовий підписати ці законопроєкти, якщо враховані його зауваження, тому, якщо є необхідність, можна деякі з них підняти. Була ініціатива з тим, щоб закон про Пласт підняти, тому що вони прийдуть до нас з Вифлеємським вогнем, тому подивимось, як відпрацювали комітети", - заявив Стефанчук.

Також Стефанчук повідомив, що президент вніс до ВР невідкладні законопроєкти щодо змін до Конституції України: Проєкт Закону про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії), Проєкт Закону про внесення зміни до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України) та Проєкт Закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади). Також президент вніс законороєкт 2513 про "злодіїв в законі", про ратифікацію договору з Королівством Нідерланди та про зміни до держбюджету, щодо програми полегшеного кредитування підприємців.