Джонсон планує змінити законопроєкт про Brexit, - ЗМІ

Уряд прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона планує на законодавчому рівні виключити можливість продовження перехідного періоду після Brexit

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерело на Даунінг-стріт.

Як зазначається, команда Джонсона працює над внесенням змін до законопроєкту про вихід Британії з ЄС, щоб перехідний період, також відомий як період імплементації, закінчився 31 грудня 2020 року і не продовжувався незалежно від підсумків торгових переговорів з ЄС.

"У нашому (передвиборчому – ред.) маніфесті було зрозуміло, що ми не будемо продовжувати термін імплементації, і новий законопроєкт про вихід юридично забороняє уряду погоджуватися на будь-яке продовження (перехідного періоду – ред.)", - заявило джерело.

Відповідні зміни були внесені до законопроєкту про Brexit, який буде розглянуто новим складом Палати громад. Передбачається, що розгляд має відбутися у п’ятницю, 20 грудня.

12 грудня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких Консервативна партія здобула переконливу перемогу.

За результатами офіційного підрахунку в 605 з 650 округів консерватори отримають понад 330 з 650 місць в Палаті громад, тобто абсолютну більшість. 

Це дозволить прем'єр-міністру Борису Джонсону виконати обіцянку про виведення країни зі складу Європейського Союзу, адже раніше парламент відмовлявся підтримати угоду щодо Brexit.

Джонсон запевнив, що вихід Британії з ЄС відбудеться до кінця січня 2020 року.