Китай встановив світовий рекорд із запусків космічних супутників

Китай завершив розгортання основного супутникового сузір'я навігаційної супутникової системи "Бейдоу" після успішного запуску супутників 16 грудня, встановивши новий світовий рекорд із розгортання глобальної навігаційної супутникової системи

Про це повідомляє Сіньхуа.

“Китай здійснив запуск двох супутників "Бейдоу" з Сичуанського космодрому 16 грудня. Це стало успішним завершенням запуску всіх 24 супутників середньої навколоземної орбіти системи "Бейдоу-3", а також завершенням роботи зі створення основного супутникового сузір'я в рамках глобальної навігаційної супутникової системи "Бейдоу-3". Її головний конструктор Ян Чанфен зазначив, що на цей момент були здійснені 18 успішних запусків супутників системи "Бейдоу-3" після того, як в 2017 році на орбіту був виведений її перший супутник", - йдеться в повідомленні.

Ян Чанфен зазначив, що Китай в середньому щомісяця запускав 1,2 супутника, встановивши новий світовий рекорд з розгортання глобальної навігаційної супутникової системи.

"Бейдоу" - це глобальна навігаційна супутникова система, самостійно побудована і експлуатована Китаєм. Китай почав будувати систему "Бейдоу-3" в 2009 році, і 5 листопада 2017 року запустив перший супутник "Бейдоу-3".

28 супутників системи "Бейдоу-3" і два резервних супутника "Бейдоу-2" були успішно відправлені на задані орбіти протягом приблизно двох років.

Крім того, Китай планує запустити два супутники на геостаціонарну орбіту до червня 2020 року і завершити створення системи "Бейдоу-3" для того, щоб забезпечити глобальні послуги з більш значною продуктивністю.