Ердоган пригрозив США "дзеркальною відповіддю" на санкції проти "Турецького потоку"

Туреччина готова відповісти США дзеркальними санкціями, якщо Вашингтон введе санкції проти газопроводу "Турецький потік"

Про це в п’ятницю, 20 грудня, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Анадолу.

За його словами, в Конгресі США намагаються порушити тему введення санкцій проти учасників реалізації "Турецького потоку" - газопроводу по дну Чорного моря від російського міста Анапа до узбережжя Туреччини.

"Тепер у Сенаті Конгресу США, не соромлячись, намагаються погрожувати Туреччині новими санкціями в зв’язку з Турецьким потоком. У наявності відкрите втручання в справи Туреччини. Ми, безумовно, не збираємося сидіти склавши руки. Анкара відповість США дзеркальними санкціями", - сказав Ердоган.

Російський "Газпром" будує газопровід "Турецький потік" через Чорне море для скорочення транзиту через Україну: одна нитка "Турецького потоку" потужністю 15,8 млрд куб. м газу на рік призначена для турецького ринку; друга, такої ж потужності, - для ринку Центральної та Південної Європи.

Офіційний запуск газопроводу намічений на 8 січня 2020 року.

Нагадаємо, 17 грудня Сенат США переважною більшістю прийняв проект оборонного бюджету в розмірі $738 млрд, який включає санкції проти "Північного потоку-2" і "Турецького потоку".