Facebook та Twitter видалили мережу ботів, які підтримували Трампа

Facebook та Twitter видалили мережу фейкових сторінок, які підтримували президента США Дональда Трампа

Про це із посиланням на The Verge повідомляє Укрінформ.

20 грудня Facebook та Twitter ліквідували мережу фейкових облікових записів, які розповсюджували протрампівські повідомлення. Вони маскувались під американців із згенерованими штучним інтелектом обличчями для фотографій у профілях.

У Facebook заявили, що компанія пов’язала облікові записи з американською медіакомпанією під назвою The BL, яка, як стверджується, має зв'язки з Epoch Media Group.

У серпні телеканал NBC News вперше повідомив, що Epoch Media Group поширювала пропаганду на підтримку президента Дональда Трампа через Facebook і Twitter.

За словами представників Facebook, ці облікові записи публікували з дуже високою частотою агітацію на підтримку Трампа і були повʼязані із сайтами, що належать BL і The Epoch Times. Обліковими записами та сторінками керували окремі особи у США та Вʼєтнамі.

Facebook заявила, що видалила 610 облікових записів, 89 сторінок Facebook, 156 груп і 72 облікових записи Instagram, які були повʼязані з організацією. Близько 55 млн облікових записів підписались на одну з цих сторінок у Facebook, а 92 тис. підписалися принаймні на один із цих облікових записів Instagram. За даними Facebook, організація витратила на рекламу сторінок у соцмережах близько $9,5 млн.

"Зараз BL заборонено працювати у Facebook. Ми продовжуємо досліджувати всі пов'язані мережі та вживатимемо заходів, якщо визначимо, що вони втягнуті в оманливу поведінку", - сказав керівник служби безпеки Facebook Натаніель Глейхер.