У Нафтогазі визнали, що існує ризик відмови Росії від транзиту

У Нафтогазі визнали, що існує ризик, що Росія може відмовитися від транзиту газу через Україну, а Україна вже відкличе свої позови проти Газпрому

Про це заявив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко, інформує Громадське.

“Якщо ми відмовимось від нових позовів, а ми маємо це зробити, якщо транзит залишиться. А потім транзиту не буде, і виходить, що ми відмовилися від позовів без жодного сенсу, це є дуже великий ризик”, — сказав він.

Вітренко наголосив, що саме тому Україна працює над системою договорів, які мінімізують або повністю приберуть цей ризик.

“І це складна така справа, і тому є ризик того, що навіть домовленості, які були досягнуті, вони не будуть реалізовані. Я сподіваюся, що конструктивна робота з усіх сторін зробить так, щоб цього не сталося”, — зазначив представник Нафтогазу.

Він додав, що Нафтогаз розраховує на підтримку європейських партнерів і на політичну підтримку з боку керівництва України.

“Щоб все ж таки чинився певний тиск на російську сторону, щоби вони дійсно добросовісно відпрацювали ці документи, і вони були підписані вже цього тижня, і цей протокол був впроваджений в життя, а не залишився тільки на папері”, — резюмував Вітренко.