Росія затягуватиме суд з WADA, щоб виступити на Олімпіаді під своїм прапором

Голова Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков заявив, що поки остаточне рішення WADA не прийняте, російські спортсмени можуть виступати на великих турнірах під своїм прапором

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на російські ЗМІ.

24 грудня виконком Олімпійського комітету Росії провів засідання, на якому детально обговорив рішення WADA відсторонити країну на чотири роки від великих турнірів і позбавити акредитації Російське антидопінгове агентство через звинувачення в махінаціях з базою даних Московської антидопінгової лабораторії з 2012 по 2015 рік.

"В Олімпійській хартії сказано, що це ігри серед спортсменів, а не серед країн. У нас є всі підстави для того, щоб формувати команду в Токіо. І ми зробимо все, щоб команда виступала під російським триколором", - сказав голова ОКР Станіслав Поздняков.

Також чиновник розповів, внаслідок чого росіяни зможуть взяти участь на Олімпіаді під власним прапором.

"Існують передумови, що історія закінчиться в прямій близькості від Олімпійських ігор або навіть за їх межами. З моменту призначення арбітрів в CAS приблизно пройде три місяці до винесення рішення. Поки остаточне рішення не прийнято, російські спортсмени можуть виступати під своїм прапором і гімном", - підсумував Поздняков.