Справа Дубневича: суд продовжив зобов'язання підозрюваному

У вівторок, 24 грудня, Вищий антикорупційний суд за клопотанням керівника САП Назара Холодницького продовжив процесуальні обов’язки нардепу Ярославу Дубневичу

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Підозрюваного зобов’язали прибувати за вимогою детектива, прокурора та суду, повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи, утримуватись від спілкування зі свідками, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон, а також носити електронний засіб контролю. Дії процесуальних обов’язків продовжено до 22 лютого 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Дубневича підозрюють у розкраданні понад 93 млн грн "Укрзалізниці". Наприкінці жовтня Верховна рада зняла з нього недоторканність, а Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 100 млн гривень, пізніше сума була знижена до 90 млн.

Зазначимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.