Зеленський призначив в. о. голови ДБР замість Труби

Президент Володимир Зеленський призначив тимчасово виконуючою обов'язки голови Державного бюро розслідувань Ірину Венедіктову

Про це йдеться у відповідному указі на сайті президента.

"Призначити Венедіктову Ірину Валентинівну тимчасово виконуючою обов’язки Директора Державного бюро розслідувань", - йдеться  в указі.

Ірина Венедіктова народилася 22 вересня 1978 року у Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ. Є доктором юридичних наук.

В офіційній біографії вказано, що вона вивчала курс міжнародного комерційного арбітражу в Chartered Institute of Arbitrators.

На виборах до Верховної Ради у липні 2019 року була третім номером у списку партії "Слуга народу".

До парламентських виборів працювала завідувачкою кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Юристка намагалася потрапити до Верховного суду України, але за підсумками іспиту не змогла набрати мінімальний бал, необхідний для участі в конкурсі.Також Венедіктова публічно відзначилася, супроводжуючи Зеленського в поїздці до Брюсселя в лютому, коли заявила, що курс України на Євросоюз і НАТО внесли в преамбулу, в той час як насправді це регламентували в тілі Конституції.