Путін поводиться із Зеленським, як бандюк з першокласником, - професор Антонов-Овсієнко

Володимир Путін у своїй політиці стосовно України наслідує Йосипа Сталіна

Про це російський професор історії Антон Антонов-Овсеєнко, син дисидента й онук розстріляного Сталіним більшовицького командарма, розповів в ефірі програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 28 грудня 2019 року вийшла в ефір телеканалу Еспресо.TV.

Він звернув увагу на те, що знакове рішення Кремля про масову роздачу російських паспортів усьому населенню Донецької та Луганської областей, а не лише мешканцям ОРДЛО, приймалося вже за президенства Зеленського й напередодні Паризького саміту. 

"Він (Путін - ред.) готує міжнародне співтовариство до того, що він "змушений буде захищати російських громадян, що піддаються агресії з боку фашистського київського режиму". Ось він "вимушено" туди - вже тепер геть відкрито, не гібридно - введе важке озброєння, танки, літаки, і ось він "вимушено" "приєднає до Російської Федерації схід України". Цей щонайменше", - зазначив Антонов-Овсеєнко.

"Він його (Путін Зеленського - ред.) в такий спосіб підштовхує. Просто стусана такого дає: "Слухай, хлопче. Ти давай або за нашими умовами або ми тут тобі зараз танки введемо і ти будеш знати. Давай тому швидше погоджуйся, тому що буде гірше".

Це така розмова бандюка, який зловив першокласника в підворітті, вивернув йому кишені й каже: "Ти тут зараз рота відкриєш - я тебе взагалі розітру по стінці",- описав історик нинішні взаємини між двома президентами.

При цьому Путін, за його словами, коли відверто тисне на Україну загрозою ще більшого застосування російських військ, демонструє таким чином свою "дуже обмежену свідомість".

"Він (Путін - ред.) залишився в тому минулому часі. Він ще в 80-их роках. У нього мислення ще там. І це дуже добре видно. За усіма вчинками, по тому як він себе веде в усьому світі. Він залишився в Групі радянських військ у Німеччині. Знаєте, в Східній Німеччині. Він свідомістю ще там. Його мозок розвинений до ширини бібліотеки армійської. Далі він не пішов. І матеріали, які йому підбирають "колеги", як він висловлюється, не має значення які, він обов'язково протрактує ці матеріали так, як у нього повернеться свідомість його обмежена.

Я не хочу щоб це звучало як образа. Це не правильно. Тим більше, по телебаченню. Але у нього свідомість дуже обмежена. У нього дуже обмежені знання, у нього дуже вузький світогляд. Тому Сталін для нього завжди буде прикладом найбільших досягнень",- підсумував Антонов-Овсеєнко.