В "Європейській солідарності" закликали владу не відкликати позови до Росії, щодо кримських родовищ

31 грудня опозиційна політична партія "Європейська солідарність" закликала владу не купляти в Росії газ та не відкликати судові позови, щодо незаконно захоплених в окупованому Криму родовищ нафти та газу

Своя позицію партія "Європейська солідарність" оприлюднила у Facebook.

"Підписавши газову угоду в такому вигляді, Україна позбавила себе можливості притягнути Росію до відповідальності за енергетичну агресію. Ця угода стала доповненням у системі відбілювання Російської Федерації, яку запроваджує нинішня влада", - заявляють у "ЄС".

В партії додають, що досягнуті домовленості ставлять під сумнів можливість накладення нових санкцій на Росію:

"За прийнятими умовами, Україна не лише відмовляється від багатомільярдних штрафів, арешту майна "Газпрому" у рамках відповідальності Росії за угодою 2009-го року, але й фактично дає згоду на добудову газопроводів в обхід своєї території. Адже з 2021-го року прийнято гарантований обсяг транзиту лише у 40 млрд кубометрів газу – те, що Росія від початку пропонувала через західних партнерів як свою позицію. Це ставить під сумнів перспективу подальших санкцій."

У партії "ЄС" вимагають від влади не допустити згортання міжнародних судових процесів проти Російської Федерації та її суб‘єктів, зокрема щодо повернення кримських родовищ. Також  "ЄС" хоче запровадити заборону на прямі постачання в Україну російського газу та  продовжити координацію зусиль з міжнародними партнерами щодо недопущення побудови "Північного потоку-2".