В Ірані спростували інформацію про відмову надавати "чорні скриньки" українського літака

9 січня в Організації цивільної авіації Ірану заявили, що відповідно до додатку 13 до Чиказької конвенції, до розслідування запрошені всі зацікавлені країни, і зараз вони визначають фахівців, які підключаться до процесу розслідування

Про це повідомляє видання "Аvianews", з посиланням на слова очільника Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзадеха.

"Присутня пам'ять в обох самописцях, але на ній є сліди фізичного пошкодження", - заявили в організації.

Також в організації додали, що на даний момент реєстратор параметричних даних і реєстратор записів розмов у кабіні пілотів знаходяться в розпорядженні групи, яка займається розслідуванням.

Очільник Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзадех заявив, що відповідно до доповнення 13 до Чиказької конвенції, до розслідування запрошені всі зацікавлені країни, і зараз вони визначають фахівців, які підключаться до процесу розслідування.

Він додав, що спершу запрошення було відправлено в Україну - країну реєстрації літака, США, як країні-виробнику, Швеції та Канаді, як країнам-заявникам, громадяни яких перебували на борту літака.

Також, він прокоментував відомості про авіакатастрофу, які на даний час встановлені:

"Після набору висоти 8000 футів (близько 2400 метрів) літак пропав з екранів радарів, а потім зіткнувся з землею. Ніяких радіо-сигналів про непередбачені обставини не було.

Звіти свідків, які спостерігали за тим, що трапилося з землі і повітря, свідчать, що вони бачили полум'я, яке збільшувалося, а після зіткнення з землею стався вибух.

Літак спочатку слідував на захід, а потім повернув направо після виникнення проблеми і прямував в аеропорт.

Первісне зіткнення з землею сталося в районі парку. Потім відбулися наступні зіткнення, руйнування фюзеляжу і поширення уламків літака."

Абедзадех розкритикував відомості, що буцім-то Іран відмовляється передавати чорні скриньки для розшифровки США.

За його словами, він пояснював юридичну сторону процедури, з якої випливає, що єдиним органом розслідування є комітет з розслідування катастрофи.