Щоб отримати державну підтримку на купівлю землі, потрібно буде показати, звідки гроші, - Милованов

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов пояснив, як держава захищатиме ринок землі від спотворення нелегальними грошима

Про це Милованов повідомив під час прескоференції, передає Еспресо.TV

“Ми очікуємо, що буде 3-5% річних, під які можна буде брати кредити для купівлі землі у гривні, - зазначив Милованов. - Це дуже прийнятні, я би сказав пільгові умови на рівні інфляції та менше”.

“Юридично ми будемо компенсовувати банкам відсоткову ставку Національного банку (облікову ставку - ред.)”, - пояснив міністр.

За його словами, уряд підтримуватиме тих, хто має у власності до 500 га. У майбутньому існує ймовірність підняття цієї норми до 1 тис. га.

“Але ми не будемо надавати підтримку великим холдингам та великим господарствам, які мають у власності багато земель”, - пообіцяв Милованов.

“Для того, щоб отримати державну підтримку, потрібно буде показати, звідки гроші… Щоб “чорні” чи нелегальні гроші не зайшли в ринок та не спотворили його”, - додав він.

"Ми будемо боротися з тіньовими ринками, тому розрахуватися за куплену землю можна буде тільки безготівкою. І потрібно буде показати, звідки ці гроші взялися... Ну можна буде взяти кредит під страхування", - зазначив Милованов.