Протестувальники влаштували акцію під ОП на підтримку підозрюваних у справі Шеремета

14 січня під офісом президента протестувальники влаштували пікет на підтримку Антоненка, Кузьменко та Дугарь у справі Шеремета

Про це повідомляє видання "Цензор.НЕТ".

Активісти, рідні та друзі підозрюваних принесли із собою плакати з написами "Не вірю", "Біла нитка, досить шити!", "Хто наступний?".

передати президенту Зеленському звернення на підтримку підозрюваних.

"Сьогодні рівно місяць, як, за сфабрикованими звинуваченнями, було затримано Андрія Антоненка, Юлія Кузьменко та Яну Дугарь. Відтоді ми всі намагаємося знайти правду серед суцільного потоку брехні та бруду від владних структур. Багато хто з нас робили кілька спроб достукатися до найвищої сили в Україна - до Президента. Але всі спроби, поки, виявилися марними. Тому ми вирішили зробити чергову спробу донести наші переживання Президенту. Ми вимагаємо від Президента підтвердити, що він, відповідно до Конституції України, дійсно є гарантом Конституції, законності і прав людини в європейській державі Україна", - заявили мітингувальники.

Фото з акції видання "Цензор.НЕТ":

 

  • Нагадаємо, 12 грудня Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета - музиканта і військового Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугар.
  • Печерський райсуд Києва ухвалив помістити підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета військову медсестру Яну Дугар під цілодобовий домашній арешт.
  • Антоненка та Кузьменко суд помістив під варту на 2 місяці.
  • 16 грудня адвокат підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета Юлії Кузьменко заявив, що у нього не приймають клопотання про ознайомлення з матеріалами справи.
  • Антоненко позвався до суду на президента Володимира Зеленського, генпрокурора Руслана Рябошапку та голову МВС Арсена Авакова за нанесення шкоди його репутації.
  • 22 грудня на Майдані Незалежності пройшов рок-марафон на підтримку співака й музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга й волонтера Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь.
  • Апеляційний суд залишив Кузьменко під арештом попри те, що, за словами екснардепа Оксани Корчинської, взяти підозрювану на поруки готові 56 людей
  • 25 грудня Юлія Кузьменко позвалася на МВС через слова Авакова в телеефірі.
  • 27 грудня розгляд другої апеляції адвокатів на запобіжний захід підозрюваному Андрію Антоненку так і не розпочався, засідання перенесли на 8 січня.
  • 8 січня адвокат медсестри Яни Дугарь заявив, що саперське знаряддя, яке знаходилось в неї вдома, належало іншій людині
  • 14 січня підозрювана у справі Шеремета сержант Яна Дугар розповіла, що перший обшук у неї провели у справі вбивства бізнесмена на Івано-Франківщині, в якій головними підозрюваними проходила сім'я Грищенків

Джерело: https://censor.net.ua/ua/v3169787

 

Джерело: https://censor.net.ua/ua/v3169787