СРСР відповідальний за Другу Світову: в Європарламенті заперечили Путіну про те, що Польща була серед винуватців

Заступник голови Єврокомісії Віра Юрова висловила солідарність з Польщею через заяви президента Росії Володимира Путіна, який звинуватив Польщу в початку Другої світової війни

Про це повідомляє RMF24.

"Європейська комісія повністю відкидає будь-які помилкові твердження, які намагаються спотворити історію Другої світової війни, або зображати жертв, таких, як Польща, як злочинців", - сказала вона.

За словами Юрової, спотворення історичних фактів - загроза для демократичного суспільства.

Крім того, про відповідальність Росії за Пакт Ріббентроп-Молотова заявила латвійська євродепутат Сандра Калініні.

"Радянський Союз несе відповідальність за початок Другої світової війни", - сказала вона.

Також заяви Путіна розкритикував німецький євродепутат Рейнхард Бютікофер.

"Цей тип перетворення, перекидання історичної провини може стати першим кроком до ідентифікації цілей для агресії. ЄС повинен бути насторожі", - заявив він.

В кінці грудня 2019 року президент Росії Володимир Путін заявив, що шлях до Другої світової війни проклав змову західних держав з Адольфом Гітлером. Путін виправдав введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польський уряд нібито не контролював свою армію.

Путін назвав "сволотою і антисемітською свинею" посла Польщі в нацистській Німеччині Юзефа Липського, який підтримував ідею Адольфа Гітлера вислати польських євреїв в Африку. Після цих слів у МЗС Польщі викликали російського посла.