У МВФ попередили про загрозу нової Великої депресії

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що світова економіка може поринути у нову Велику депресію

Про це із посиланням на The Guardian повідомляє РБК-Україна.

За її словами, світова економіка може повернутися в епоху Великої депресії викликаної нерівністю між різними групами населення країн і нестабільністю фінансового сектора.

Георгієва пояснила, що, незважаючи на те що розрив у нерівності між країнами за останні 20 років суттєво скорочувався, всередині країн розбіжності, навпаки, росли. Зокрема, надмірна нерівність в доходах населення всередині країн може завадити зростанню і привести до "політичних потрясінь" і зміцнення популізму. Як приклад вона привела Велику Британію, в якій 10% найбагатших громадян володіють таким же сукупним багатством, як і 50% найменш заможних.

На думку глави МВФ, протягом наступного десятиліття такі проблеми, як зміна клімату і посилення торгового протекціонізму, можуть привести до соціальних хвилювань і нестабільності на фінансових ринках.

Під терміном Велика депресія мається на увазі світова економічна криза в період з 1929 по 1933 рік. Великої депресії передував крах на біржах США в 1929 році.