Справи Майдану: у ДБР стверджують, що ексадвокат Януковича не матиме стосунку до розслідувань

У Державному бюро розслідувань заявляють, що перший заступник директора Олександр Бабіков не матиме стосунку до розслідувань справ Майдану

Про це під час пресконференції сказав слідчий ДБР Артем Яблонський, повідомляє Укрінформ.

"Перший заступник директора ДБР вже немає ніякого відношення до справ Майдану. Тобто, розподілені функції, повноваження між заступниками директора ДБР, і він не має жодного відношення до розслідування цих справ... Тобто, побоювання суспільства з даного приводу безпідставні, вже немає ніякого конфлікту інтересів, і це запевнив як перший заступник, так і т.в.о директора ДБР. Тобто, ні пошта, ні інші матеріали не потраплятимуть до першого заступника з даних питань", - наполягає Яблонський.

Водночас прокурор Офісу генпрокурора Олексій Донський зауважив, що у випадку, якщо Бабіков матиме будь-яке відношення до розслідування проваджень Майдану, то це, безумовно, буде конфліктом інтересів, і матиме негативний вплив до цих розслідувань.

"Наразі я, як і інші представники ЗМІ, громадськості, чув лише запевнення того, що він не буде мати жодного відношення до майданівських проваджень. А як це буде організовано з урахуванням того, що в нього посада першого заступника, а на період фактичної відсутності генерального (директора - ред.) повноваження виконує перший заступник. Яким чином це буде організовано в ДБР, так щоб він не мав відношення до жодного з майданівських проваджень, я наразі не знаю... У судових засіданнях кілька разів перетинався з паном Бабіковим, коли він захищав Януковича, і мені здавалося, що він був дуже відданий інтересам захисту тієї людини, яку він захищав", - сказав Донський.