Суддю з окупованого Криму засудили до 12 років в'язниці за держзраду

22 січня у Офісі генерального прокурора повідомили, що Святошинський райсуд м. Києва визнав винним у держзраді суддю Красногвардійського районного суду АР Крим, що перейшов на сторону окупантів після анексії

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Суддю, чиє ім'я не повідомили, судили заочно ( в рамках спеціального судового провадження)

"За публічного обвинувачення Офісу Генерального прокурора Святошинський райсуд м. Києва в порядку спеціального судового провадження визнав винним суддю Красногвардійського районного суду АР Крим у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), призначивши покарання - 12 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

В офісі заявляють, що в ході судового розгляду встановлено, що громадянин України - суддя вказаного суду у березні - листопаді 2014 року забезпечував становлення та зміцнення окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в утворенні та функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим. Окрім того, він, будучи призначеним на посаду судді так званого "Красногвардійського районного суду Республіки Крим Російської Федерації", виконував функції представника окупаційної судової влади держави-агресора з метою недопущення контролю української влади на території АР Крим.

В Офісі прокурора повідомили, що у процесі судового розгляду знаходяться понад 100 кримінальних проваджень за фактами державної зради суддів.