Недопрацювали на 3 млн: 78 нардепів не отримали кошти через прогули

Майже 3 млн грн не виплатили народним депутатам у листопаді 2019 року через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради

Про це повідомляє громадський рух "ЧЕСНО".

"Прогульники, які не отримали кошти, були у всіх фракціях і депутатських групах, а також серед позафракційних. Однак, найбільший відсоток депутатів-прогульників виявився у фракції ОПЗЖ: там 50% нардепів не отримали “депутатських”, - йдеться в повідомленні.

Серед прогульників комітетів - голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко, співголова фракції ОПЗЖ Вадим Рабінович, родина Льовочкіних та член "Опозиційного блоку" Вадим Новинський. 

Крім того, у листопаді 23 народні депутати без поважних причин не брали особистої участі у більш як 50% засідань комітетів Верховної Ради України, до складу яких їх обрано.

Розмір витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, встановлюється у розмірі місячної заробітної плати народного депутата України і у 2019 році становив 38 020 грн на місяць.

Водночас, Апарат ВРУ зазначає, що “депутатські” за грудень 2019 року було відшкодовано всім депутатам.

За даними Порталу відкритих даних і сайту ВРУ, у грудні 41 народний депутат не брав участі у більш як 30% голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради на пленарних засіданнях і 40 нардепів були відсутніми під час більш як 30% голосувань. Частина з цих депутатів, ймовірно, була відсутня з поважних причин, але дізнатись про це наразі немає змоги, адже ця інформація відсутня на сайті ВР.