Нідерланди скасували візит делегації до Росії, Москва заявила про провокації

Делегація парламенту Нідерландів скасувала запланований візит до Росії через відмову у в'їзді одному з депутатів

Про це пише Reuters.

Російська влада внесла нідерландського депутата Сьорда Сьордсма в чорний список напередодні візиту в Москву, який нідерландські політики планували здійснити в лютому.

Водночас, Москва заявляє, що Нідерланди пішли на свідому провокацію, включивши в парламентську делегацію, що мала відвідати РФ, депутата, якому заборонений в'їзд в країну, йдеться в оприлюдненому 29 січня коментарі Міністерства закордонних справ Росії.

"Тепер зрозуміло, на що розраховували голландські парламентарі, ухвалюючи рішення про включення Сьюрда Сьюрдсми до складу своєї делегації. Попри наші попередження, вони свідомо пішли на цю провокацію, прекрасно розуміючи всі можливі наслідки. Тобто прагнули скандалу, а не конструктивного обговорення шляхів виправлення російсько-нідерландських відносин і питань міжнародного порядку денного", - кажуть у МЗС РФ.

"Вважаємо за необхідне уточнити, що нідерландська сторона була завчасно поінформована про небажаність включення Сьюрда Сьюрдсми до складу парламентської делегації, яка планувала відвідати Росію 25-27 лютого 2020 року", - додали у відомстві.

Сьорд Сьордсма відомий жорсткою критикою політики Кремля. Він виступав проти того, щоб Україна видала Росії підозрюваного в справі про знищення рейсу MH17 Володимира Цемаха.

Коментуючи введення Росією санкцій Сьордсма наголосив, що це не вплине на його позицію щодо Росії: "Якщо російський режим вірить, що я приглушити свою критику щодо грубих порушень прав людини і MH17, вони сильно помиляються".

Having been placed on Russia’s sanctions list, I can only say this:

if the Russian regime believes I will tone down my criticism of gross human rights violations and MH17, they are badly mistaken.

— Sjoerd Wiemer Sjoerdsma (@swsjoerdsma) January 27, 2020