Українські медіагрупи закодували свої телеканали на супутнику. Які канали досі доступні

Українські медіагрупи StarLightMedia , 1+1 media, Медіа Група Україна та Inter Media Group закодували супутниковий сигнал своїх основних телеканалів в ніч з 28 на 29 січня

Про це пише НВ.Бізнес з посиланням на Телекритику.

Зокрема, медіагрупи вже закодували такі телеканали:

На супутниковому сигналі телеканалів Медіа Групи Україна розміщено повідомлення про кодування з посиланням на безкоштовний номер та довідкову інформацію на сайті каналів.

У супутниковому ефірі каналів StarLightMedia сигнал відсутній повністю.

На супутниковому сигналі каналів Inter Media Group розмістили повідомлення про кодування і посилання на безкоштовний телефон для детальної інформації.

Схоже повідомлення розмістила і медіагрупа 1+1 media ( 1+1, 2+2 і ТЕТ).

Медіагрупа 1+1 media залишила незакодованим телеканал УНІАН ТБ, хоча раніше повідомляла про його кодуванні нарівні з іншими каналами групи.

“Для забезпечення перехідного періоду для тих абонентів, які не встигли завчасно подбати про доступ до телеканалів, УНІАН ТВ продовжить вести мовлення у відкритому доступі на короткочасний період після кодування”, - повідомили в медіагрупи.

Медіа Група Україна залишила незакодованим інформаційний канал Україна 24 (на супутниках Astra 4a і HotBird 13). Канал розпочав супутникове мовлення 20 січня. Також у відкритому доступі залишаються три регіональних телеканали групи - 34 (Дніпро), Донбас і ТВ-5 (Запоріжжя).

Незакодованими залишилися інформаційні телеканали та низка інших українських телеканалів, які не входять до телегруп. За підрахунками НВ Бізнес, у відкритому супутнику повинно залишитися понад 90 безкоштовних каналів.