За рік обладнають 200 приймальних відділень для екстреної медицини, - Гончарук

29 січня на засіданні уряду прем'єр-міністр України Олексій Гончарук затвердив план реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги

Про це повідомляє прес-служба прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

"Уряд затвердив план реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

За словами прес-служби прем'єр-міністра план передбачає принципово новий алгоритм догоспітальної категоризації викликів екстреної медичної допомоги. Для цього уряд має удосконалити діяльність диспетчерських служб, зазначили в уряді.

Планом передбачається нова модель розподілу посадових обов’язків між працівниками бригад екстреної медичної допомоги.

Також у Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги прописано запровадження сучасних стандартів госпітальної допомоги пацієнтам в невідкладних медичних станах, а також забезпечення дотримання цих стандартів, вдосконалення підходів планування реагування на надзвичайні події в частині міжвідомчої взаємодії, аналізу та прогнозування потужностей закладів охорони здоров’я. 

"Сьогоднішня система екстреної медицини недосконала і не забезпечує вчасного, якісного та ефективного реагування. Ми не можемо більше дозволити собі втрачати життя наших людей через неефективну роботу державної машини", - заявив прем'єр-міністр.