МОЗ скасував наказ про звільнення Запорожана з посади ректора одеського Медуніверситету і відразу ж звільнив його знову

Міністерство охорони здоров'я України скасувало наказ про звільнення Валерія Запорожана з посади ректора Одеського національного медичного університету від 17 липня 2018 року

Відповідний документ опублікувала прессекретарка Медіна Ярослава Вітко, що представляє сторону опонентів колишнього ректора. Цим же наказом МОЗ розпоряджається "вважати Запорожана звільненим з 27 вересня 2018 року згідно з пунктом 2 статті 36 КЗпП України", тобто в зв'язку з завершенням терміну контракту, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на одеську інтернет-газету Думская.net.

Скасовуючи наказ про звільнення за порушення, міністерство анулює раніше накладене дисциплінарне стягнення, а також прибирає незручного Запорожану виконуючого обов'язки ректора, пояснила Вітко.

"Тепер справа за малим: призначити нового узгодженого з Запорожаном в.о. ректора і провести вибори. А який результат буде, якщо за рік з університету витіснили всіх, хто не підтримував Запорожана? Питання риторичне", - зазначила вона.

Крім того, примітно, що наказ про скасування звільнення підписав не міністр охорони здоров'я, а його заступник Дмитро Коваль.