Лікар, який попереджав про коронавірус, не помер: його підключили до апарату штучного дихання

В Ухані лікар Лі Веньлянь, який одним з перших попереджав про смертельний коронавірус, пережив зупинку серця і був підключений до апарату штучного дихання

Про це повідомляє Global Times.

Китайського лікаря Лі Венляня, який намагався попередити інших медиків про спалах коронавірусу, але отримав догану місцевої поліції, досі екстрено рятують в лікарні.

На даний момент Лі знаходиться в критичному стані. Його серце, як повідомляється, перестало битися близько 21:30. Потім його підключили до апарату штучного дихання.

30 грудня чоловік написав повідомлення в загальному чаті з колишніми одногрупниками по медичній школі з попередженням про те, що в його госпіталь доставили сімох пацієнтів з симптомами атипової пневмонії, після того як ті відвідали місцевий рибний ринок.

На наступний день, 31 грудня, місцева влада викликала Веньляня для дачі пояснень щодо того, як він дізнався про випадки зараження вірусом.

3 січня Лі Веньляня викликали в місцеву поліцейську дільницю, де його звинуватили в "поширенні чуток" і "серйозному порушенні громадського порядку".

Поліцейські пригрозили медику арештом, і йому довелося визнати, що він нібито порушив закон.

Після цього він повернувся до своєї роботи в госпіталі. Однак через кілька днів, 10 січня, у Веньляня, який займався лікуванням людини з ще не діагностованим коронавірусом, з’явився кашель, який переріс в лихоманку. Його госпіталізували через два дні.

Його інфікування коронавірусом підтвердили лише 1 лютого.

Історія Лі Веньляня - один з доказів спроб влади Китаю приховати інформацію про поширення небезпечного вірусу на початкових етапах.

1 січня 2020 року - до того, як провідні світові ЗМІ почали повідомляти про випадки зараження новим коронавірусом - поліція Уханя відзвітувала про "застосування законних заходів" проти восьми осіб, яких звинуватили у "поширенні чуток" щодо схожого на пневмонію захворювання.