Держкіно, конкурси, прогули: Гончарук під час години запитань до уряду проігнорував запитання нардепа від "ЄС"

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час години запитань до уряду у Верховній Раді проігнорував низку питань нардепа від "ЄС" Олексія Гончаренка, відповівши лише на два з них

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"По-перше, ви прогуляли минулу годину запитань до уряду. Де ви були? Ви почали свій виступ фразою "Ви круті!". Так ось, ви не дуже круті, бо ми січень місяць завершили з бюджетною дірою у 14 млрд грн. Перше питання - чому? Друге питання: ви проводите конкурси на посади, наприклад, у Держкіно, а потім призначаєте інших людей, тож друге питання - чому? Третє питання: ви об'єднували міністерства, а зараз ви їх роз'єднуєте. Це означає, що це професіоналізм? Четверте запитання: вся країна почула, що ви профан в економіці, але ви ж юрист. В мене питання до вас: вам подарувати Конституцію? Чому ви звітуєте перед президентом і заяву про відставку носите президенту України, а не в парламент України як в парламентсько-президентській республіці має бути? Тож моє останнє запитання: де ваша заява про відставку?" - спитав Гончаренко.

Прем'єр міністр відповів на питання про стан бюджету, а також на питання про подання заяви на відставку президенту України. Таким чином, Гончарук проігнорував 3 запитання - про те, чому він пропустив попередню годину запитань, про конкурси на посади і призначення голови Держкіно та про об'єднання роз'єднаних раніше міністерств.