На церемонії "Оскар" зворушливо вшанували пам’ять Кобі Брайанта

Під час вручення кінопремії "Оскар" в Лос-Анджелесі було вшановано пам’ять загиблого у січні славетного американського баскетболіста Кобі Брайанта

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Брайант загинув разом з донькою та ще сімома людьми в авіакатастрофі 26 січня 2020 року. Баскетболіст є лауреатом премії "Оскар". Він виграв нагороду за 2 роки після завершення кар'єри, у 2018 році, в номінації "Кращий анімаційний короткометражний фільм" за картину "Дорогий баскетбол".

Режисер Спайк Лі прийшов на церемонію в спеціальному костюмі, який був виконаний у кольорах "Лос-Анджелес Лейкерс" із нашитим на спині та комірі номером 24, під яким Кобі Брайант виступав за команду.

Переможець у номінації "Кращий анімаційний короткометражний фільм" 2020 року, Меттью Ей Черрі, присвятив свою нагороду Кобі Брайанту.

Співачка Біллі Айлиш виконала пісню The Beatles - Yesterday - в пам'ять про померлих за останній рік видатних діячів кінематографу. Фотографія Кобі Брайанта була продемонстрована першою під час відеосупроводу виступу.

Крім цього, разом із зображенням Брайанта зі статуеткою "Оскар" на екрані з'явилася його цитата: "Життя занадто коротке, щоб зациклюватися на чомусь одному. Потрібно продовжувати рухатися вперед".

Читайте також: У авіакатастрофі загинув легендарний гравець НБА Кобі Брайант: все, що відомо