Зеленський доручив забезпечити молоді з окупованих територій паспортизацію і сприяння вступу до вишів України

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити програму по забезпеченню українським громадянством жителів тимчасово окупованих територій Донбасу

Про це повідомляє Офіс президента.

За словами Зеленського, поки йде війна на Донбасі, Росія активно видає паспорти жителям окупованих територій, тому Україні необхідно боротися за своїх громадян.Тому є потреба у розробці спеціальної програми, метою якої буде забезпечення молодих людей документами, що підтверджують громадянство України.

"Ми повинні налагодити контакт з цивільними людьми, які перебувають на окупованих територіях і по тим або іншим причинам не можуть жити на підконтрольній території України", - заявив Зеленський.

Також президент підкреслив важливість організації на контрольно-пропускних пунктах уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях та на адмінкордоні з Кримом центрів надання адміністративних послуг, де люди могли б отримати необхідні послуги і важливу інформацію.

Президент також наголосив, що ці заходи мають мотивувати молодь до отримання української освіти та сприяти у влаштуванні подальшого життя на території, контрольованій Україною.

У Кабінеті міністрів до 1 березня повинні представити конкретні пропозиції по програмі.