Президент Латвії пропонує обмежити телемовлення російською мовою

Президент Латвії Егіл Левітс закликав комітет Сейму з прав людини і суспільних справ внести поправки до закону про електронні медіа

Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента Латвії.

Як повідомляється, Левітс запропонував збільшити кількість телепрограм латвійських медіа, державних і комерційних, а також регіональних програм. Якщо в основну пропозицію включені додаткові програми, то мінімум 80% з них повинні бути на офіційних мовах ЄС і Європейської економічної зони, це, фактично, зменшить відсоток телепрограм російською, за для зміцнення інформаційного простору держави.

“Запропоноване доповнення дозволило б владнати давню проблему, яка досі ефективно не вирішувалася іншими механізмами”, - заявив президент.

Також він додав, що інформаційний простір є важливою запорукою демократії та національної безпеки Латвії. Законодавець повинен бути в змозі забезпечити громадянам Латвії доступ до високоякісних та плюралістичних телевізійних програм, які зміцнюють приналежність Латвії до європейського культурного простору та сприяють її інтеграції до спільного дискурсу європейського інформаційного простору.

Нагадаємо, наприкінці січня депутати латвійського сейму ухвалили резолюцію, в якій засуджуються спроби Росії переписати історію Другої світової війни.