"Коронавірус - це маркетинговий хід", - нардепка-"слуга" Василевська-Смаглюк

Народний депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк назвала коронавірус "маркетинговим ходом, щоб продати побільше масок"

Про це Василевська-Смаглюк заявила в ефірі телеканлу "НАШ".

"У нашій фракції поділилися депутати на два табори: одні вважають, що коронавірус - це дійсно загроза, а другі - що це маркетинговий хід, щоб продати побільше масок. Я належу до другої категорії, вважаю, що це маркетинговий хід, але про всяк випадок запаслася респіраторами, купила 10 штук по 150 грн, щоб було", - сказала Василевська-Смаглюк.

Водночас нардеп від партії влади припустила, що "українська влада, як завжди, сподівається на ситуацію "а вдруг пронесёт", а також висловила припущення, що українські лікарні не забезпечені засобами захисту від поширення захворювання.

"Насправді сьогодні я була на засіданні Кабміну, там жодного обговорення про загрозу корнавірусу немає, тому з однієї сторони це, звісно, заспокоює, а з другої сторони прочитала інтерв'ю Скалецької про те, що українські лікарні самі мають забезпечити себе засобами захисту для себе і для можливих пацієнтів на випадок поширення, не дай боже, коронавірусу в Україні. Знаючи про те, як зараз лікарні обмежені у фінансовому ресурсі, можемо лише здогадуватися про рівень забезпечення цими засобами захисту, я думаю, що вони на нулі. У той же час, за моєю інформацією from time to time у деяких регіонах є інформація про підозру на коронавірус, людей одразу нібито перевіряють якимись спеціальними тестами, і, слава богу, поки що жодного підтвердження коронавірусу немає. Я думаю, що українська влада, як завжди, сподівається на ситуацію "а вдруг пронесёт", - додала Василевська-Смаглюк.