В Одесі здійснять перевірку екіпажу судна, що хворів під час повернення з Китаю

До порту Одеси прямує контейнеровоз з Китаю. 27 січня у 6 членів екіпажу виявили високу температуру, однак вона спала за 2 дні. Українська сторона проведе перевірку

Про це повідомляє "Думская".

В одеський порт прямує трьохсотметровий контейнеровоз CMA CGM URAL, який вийшов на лінію з китайських портів на початку січня цього року. 27 січня контейнеровоз побував в одному з портів Шрі-Ланки, де з'ясувалося, що 6 членів команди мають високу температуру.

29 січня компанія CMA CGM заявила про те, що команда здорова:

"Ми знаходимося в постійному контакті з командою CMA CGM URAL. Всі необхідні заходи для забезпечення належного медичного спостереження були прийняті. Міжнародний радіомедичний центр (CIRM Roma) підтвердив, що весь екіпаж здоровий".

Після цього суховантаж побував в портах Єгипту, Лівії і Туреччині, а вчора в румунській Констанці. Проте одеська санітарно-карантинна служба одеського порту приведена в підвищену готовність. Судно повинно стати на 42-й причал порту.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я від 24.01.2020 № 185, відразу після швартування на контейнеровозі буде проведено медичний огляд всіх членів екіпажу і інші профілактичні заходи. У разі виявлення хворого на судні негайно буде введений в дію оперативний план протиепідемічних заходів - хворого з підозрою на коронавірус відправлять в судновий ізолятор або ізолятор порту з наступною госпіталізацією на береговій госпітальній базі, а саме судно поставлять на карантин з проведенням відповідних медико-санітарних заходів.

Але першим на борт судна - ще в морі - підніметься одеський лоцман, який повинен візуально оцінити обстановку на контейнеровозі і прийняти рішення про подальші дії. У разі небезпеки у нього повинен бути комплект спецодягу і респіратор.