Закон про лобізм не повинен бути репресивним, - Сушко

Законодавство про залучення громадян до формування політики, про лобізм повинне спрощувати доступ людей до власної держави, а не слугувати репресивним бар'єром

Про це виконавчий директор фонду “Відродження” Олександр Сушко написав на своїй сторінці у Facebook.

“Лобізм як вид законної діяльності громадян і організацій врегульований у багатьох демократичних країнах, і діалог щодо законодавчого впорядкування цього явища в Україні вочевидь потрібний. Однак сьогоднішні наративи політиків з цієї теми радше вказують на їхнє намагання відгородитися від власних громадян черговою "скляною стіною", - пише Сушко.

За його словами, законодавство про залучення людей до формування політики, про адвокацію та лобізм, повинне стимулювати, впорядковувати і спрощувати доступ громадян до власної держави, а не слугувати репресивним бар'єром, що збільшуватиме громадське відчуження.

“Зрозуміло, що настирливі громадяни, які весь час щось намагаються вимагати добряче дістали багатьох політиків, і вони хотіли б начепити на "буйних" і неспокійних активістів табличку "лобіст", при чому, бажано, "іноземний лобіст”, - додав Сушко.