Журналісти показали жінку, яка стверджує що є матір'ю Путіна. Їй 93 роки, проживає у Грузії

Відома в Європі журналістка, в минулому багаторічна кореспондентка польських ЗМІ у Москві та на Кавказі, номінантка на Нобелівську премію миру 2005 року Христина Курчаб-Редліх розповіла про особисту зустріч в листопаді 2019 року з громадянкою Грузії російського походження Вірою Миколаївною Осеспашвілі (в дівоцтві Путіна)

Ця жінка заявляє, що є справжньою матір'ю президента РФ Володимира Путіна. Її слова допомагають заповнити принципово важливі "біля плями" офіційної біографії російського лідера, розповідає Еспресо.TV з посиланням на інтерв'ю Курчаб-Редліх білоруському телеканалу Belsat.

Інфографіка Еспресо.TV

Журналістка нарахувала чотири родини, в яких у 1950-1960-их довелося проживати нинішньому російському правителю. І лише одна з них була справжньою, та й то не до кінця. За її даними, Путін ніколи не знав свого батька, а з власною матір'ю, жив лише короткий час перед школою та у 1-2 класі.

Читайте такожТаємниці дитинства Путіна: чужі сім'ї, постійне побиття прийомними батьками, зламана психіка

Наразі Віра Путіна мешкає розташованому на річці Кура селі Метехі Каспського муніципалітету Грузії. Народилася вона у 1926 році в маленькому селі Терьохіно, яке поруч з містечком Очер в Пермському краї Росії.

"В Очері вона (Віра, - авт.) вчилася в технікумі, була вже дорослою, після війни. Це час після війни, коли починали вчитися жінки, а не дівчата. Коли вона вчилася, познайомилася з людиною, яку звали Платон Привалов. Виявилося, що він одружений, про що вона не знала. Вона була вагітна, коли дізналася, що у нього є дружина. Його не було вдома, і йому прийшла посилка від дружини, так вона і дізналася. Вона швидко поїхала до своїх батьків в Терьохіно, і там, в лікарні поруч, народився наш Вова, Володимир Володимирович. Але це був 1950 рік, а не 1952", - розповідає Курчаб-Редліх.

Більше тут.