Пристайко припустив перемогу на виборах в ОРДЛО чинних членів окупаційної адміністрації

Під час місцевих виборів в ОРДЛО не виключена перемога тих самих людей, які наразі утримують владу на окупованих районах Донбасу

 Про це під час ефіру програми "Свобода слова" на ICTV заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, передає РБК-Україна.

За його словами, українська влада хотіла б запобігти легалізації будь-кого, хто знаходиться на тій стороні лінії розмежування.

"Саме тому була запропонована модель проведення демократичних виборів. Для того, щоб хоча б мінімально на нижчому рівні обрати районну владу на місцях. Ми не говоримо про депутатів, які сядуть в ВРУ - ні. Ми хочемо легалізувати тих людей, які оберуться на локальному рівні. Ті люди, які їх оберуть мають знати тепер, що вони несуть відповідальність, що в їх районі буде новий голова. Я не здивуюсь, якщо частина цих людей будуть тими самими, які зараз керують …Ми не наївні. Але люди мають саме обрати, ми не можемо з Києва призначити", - заявив Пристайко.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що до початку деокупації і переходу окупованого Донбасу під контроль України Верховна Рада повинна ухвалити закон про колаборантів.