"Перші кроки Зеленського дають надію на мир": Янукович звернувся до "соотєчєствєнніков"

Адвокат президента-втікача Віталій Сердюк 18 лютого у шосту річницю розстрілів на Майдані Незалежності поширив звернення щодо цієї події Віктора Януковича, який переховується від правосуддя

Заяву оприлюднено на Facebook.

Так, у зверненні йдеться про те, що масові вбивства у центрі Києва "стали кульмінацією боротьби за "світле" майбутнє України".

Янукович вважає, що для когось ці протести були революцією, але для більшості народу стали "страшною трагедією". Він також наголосив, що "через 6 років Майдан продовжує розділяти нашу країну".

"Порошенко і його спільники робили все для того, щоб підігрівати й поглиблювати розділення нашої держави… Влада Порошенка, розпалюючи цей конфлікт, використала його як ширму для корупції й мародерства", — йдеться у зверненні.

На його думку, "доки Україна та Захід не визнають правду про події 2014 року, ця трагедія завжди буде перепоною на шляху до повного примирення".

Водночас Янукович уточнив, що має надію на шостого президента Володимира Зеленського.

"Після виборів президента 2019 року народ України усунув від влади Порошенка, давши шанс президентові Зеленському і його команді об’єднати Україну. Перші кроки Зеленського дають сподівання на мир, справедливість і встановлення стабільності в країні", – йдеться у тексті.

Президент-втікач додав, що робитиме усе задля того, аби "країна не втратила цю надію, щоб мир і стабільність прийшли на нашу землю".