"Якщо відбором до "колегії видатних лікарів" займатиметься МОЗ, то це насторожує", - Стефанишина про ймовірний перегляд медреформи

Наразі нам невідомо жодних деталей щодо цієї колегії лікарів, яка повинна проаналізувати медичну реформу, сказала Стефанишина

Про це в ефірі програми "Великий ефір з Василем Зимою" на Еспресо.TV розповіла нардеп від фракції “Голос” Ольга Стефанишина.

Вона прокоментувала останню заяву президента Володимира Зеленського про те, що хід медичної реформи повинна проаналізувати колегія “видатних лікарів”

“70% українців, які підписали угоди з сімейними лікарями, вони вже задоволені якістю послуг. Звичайно, що думку лікарів дуже важливо врахувати. Ця думка була врахована, коли писалася концепція медичної реформи. Наразі нам невідомо жодних деталей щодо цієї колегії лікарів. Ми будемо слідкувати, хто ввійде в цю колегію", - сказала Стефанишина.

За її словами, якщо відбором людей до цієї так званої колегії буде займатися МОЗ, то це насторожує. Вона вважає, що у складі міністерства вже зараз працюють окремі одіозні лікарі, що може вплинути на відбір.

Нардеп також відповіла на питання, чи не означає це припинення реформи Супрун та початок іншої реформи за методами екс-міністра Раїси Богатирьової.

“В ході медичної реформи немає інших варіантів, ніж впроваджувати те, що вже почалося. Реформа націлена на ефективне використання коштів. З 1 квітня має початися найважчий етап реформи — це регулювання вторинної та третинної ланки. Він буде тривати кілька років і я думаю, що нинішня влада має це продовжити”, - додала Стефанишина.