"Ми повністю завершимо цю справу": Зеленський зустрівся з рідними Героїв Небесної Сотні

У шосту річницю розстрілу Небесної Сотні президент Володимир Зеленський зустрівся з рідними тих, хто загинув під час подій 20 лютого 2014 року в центрі Києва

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Я як президент і влада – ми робимо все, щоб нічого не було втрачено, жодна деталь цієї справи. І попри те, як ішло слідство останні шість років, ми не лише цілком вас підтримуватимемо, а й повністю завершимо цю справу. Це наше головне завдання", – сказав Зеленський.

Глава держави запевнив, що розслідування справ Майдану триває, і винні у злочинах будуть покарані.

Родичі загиблих під час Революції гідності поскаржилися на те, що вже шість років чекають на результати розслідування злочинів проти учасників Майдану та покарання всіх винних.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка зазначив, що слідство триває, і багато винних у злочинах уже відповідають за скоєне.

"Тільки у справах Майдану засуджено 44 людини. Це ті, стосовно яких є остаточне рішення суду, що набрало законної сили. Це ті, хто вже несе покарання… Це і "тітушки", і правоохоронці. Серед тих, кого ми зараз притягаємо, – це 450 осіб. Це ті, кого підозрює прокуратура і слідство у вчиненні злочинів", – зазначив він.

Генеральний прокурор додав, що всі речові докази у справі збережені та будуть використані під час судових процесів.

Також Ірина Венедіктова запропонувала присутнім зустрітися в офісі Бюро та обговорити питання, які хвилюють родичів Героїв Небесної Сотні.

  • 20 лютого в шості роковини розстрілів Майдану родичі загиблих Героїв Небесної Сотні прийшли під Офіс президента вимагати правосуддя.