"Треба більше дізнатися щодо інженерних сполучень": лікар-інфекціоніст про приміщення для евакуйованих з Китаю

Лікар-інфекціоніст Вадим Арістов заявив, що потрібно більше дізнатися щодо інженерних сполучень, а саме - вентиляції, каналізації для приміщення евакуйованих українців з Китаю

Про це він сказав в ефірі програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко", передає Еспресо.TV.

"Про що потрібно дізнатися більш детальніше – це стосовно інженерних сполучень, тобто вентиляції, каналізації, чи вони ізольовані від інших, здорових людей за вентиляцією та каналізацією. Уряд комунікує, що це зроблено, поки не вистачає деталей, але думаю, що вони це з’являться сьогодні-завтра. Зараз ми повинні слідкувати та підтримувати те, щоб з’явилися наступні кроки. Зараз цей проєкт зайняв в уряду 25 діб. 27 січня почалося обговорення дипломатами домовленості, лише сьогодні завершився цей проєкт. Тобто, 25 діб на реагування уряду на особливу інфекцію", - сказав Арістов.

Він додав, що це новітня інфекція і вона тільки досліджується, тому найбільший термін інкубаційного періоду – це 28 діб. Якщо це обсервація, то достатньо одного терміну, якщо це карантин, то потрібно подвоїти до 56 діб. Але інші країни, до подібних проєктів евакуації застосовували значно менші терміни. Тому це питання урядової політики.