Шукали натхнення в окупованому Криму: до України не пустили російських пропагандистів

Прикордонники у аеропорту "Київ" не пустили до України двох російських пропагандистів, які незаконно відвідували окупований Крим

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Зазначається, що під час оформлення рейсу Мінськ-Київ прикордонники виявили серед пасажирів російського письменника та журналіста. Житель Санкт-Петербурга 1986 року народження прилетів в Україну вести лекції про копірайтинг та пошук натхнення.

"Але факт, що цей пасажир "шукав натхнення" в окупованому Криму, куди їздив незаконно, не дав йому змоги підзаробити на лекціях у Києві", - повідомили у ДПСУ.

Тим самим рейсом на запрошення тієї ж організації в Київ прилетіла москвичка 1983 року народження.

"Росіянка забезпечує комунікацію групи компаній, які ведуть діяльність на тимчасово окупованому Кримському півострові. А на своєму профілі росіянка викладає фото із заходів, організованих російськими силовиками, із забороненою в Україні атрибутикою та зі зброєю. Цій мандрівниці теж не вийшло потрапити на лекції в Київ", - додали у ДПСУ.

Обидвом росіянам відмовили у перетині державного кордону України та заборонили в’їзду в Україну на 3 роки. Обоє зворотним рейсом відлетіли у Мінськ.