У партії "Слуга народу" розповіли, що їх непокоїть в законі про мову

Глава комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, член президентської фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко вважає, що прийняття мовного закону створило багато ризиків для суспільства в цілому і для нових депутатів

По це він сказав в інтерв’ю Главкому, передає Еспресо.TV.

"Щодо цього мовного закону є питання. Наприклад, штрафи за використання мови у сфері послуг", - зазначив Ткаченко.  

За словами політика, нардепи на базі парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики почали підготовку до національного круглого столу з мовного питання.

Читайте також: Микола Княжицький. Закон про мову і російськомовні українці: факти замість домислів

"Принаймні, вчені, до яких ми звернулися з такою ідеєю, відреагували: Слава богу, нарешті можна почати. Суспільство давно вже чекає відвертої, але спокійної розмови з цього питання. Якщо робити зміни, то лише комплексно, не вибірково. Тому ми в цьому законі про медіа практично не торкалися мови", - розповів Ткаченко про подальші плани "Слуги народу".

Читайте такожНаша мова - наша незалежність. Відстоїмо мову, за яку розстрілювали!

Що ж стосується самого закону, то його ухвалення, за словами депутата, "заклало багато ризиків".

"Мені видається, що ухвалення мовного закону в останні дні каденції минулої Ради заклало багато ризиків. Для суспільства загалом і для нових депутатів", - наголосив Ткаченко.

Довідка

Верховна Рада попереднього скликання ухвалила закон про функціонування української мови як державної 25 квітня 2019 року. П'ятий президент Україна Петро Порошенко підписав документ 15 травня.

Перед цим противники закону намагалися заблокувати прийняття даного нормативного акту, ініціювавши у парламенті розгляд сотень поправок, більшість з яких, на думку експертів, мали переважно надуманий і технічний характер.