Окупаційна "прокуратура" в Криму просить 7 років для жителя Джанкоя за приналежність до "Свідків Єгови"

Російська окупаційна "прокуратура" в Криму запросила 7 років позбавлення волі для жителя Джанкоя Сергія Філатова, якого звинувачують у причетності до забороненої в Росії релігійної організації "Свідки Єгови"

Про це Філатов повідомив проєкту "Крим.Реалії".

"Сьогодні проходили дебати сторін. І прокурор попросив 7 років за нібито "екстремістську діяльність". Тобто за віровчення, за те, що людина вірить в Бога. Немає складу злочину, немає провини. Надумано все. Кожен, хто тут стоїть, теж може постраждати... Повертається 1951-й рік, 1937-й рік, які були в Росії", - сказав Філатов.

Засідання відбулося 25 лютого в закритому режимі за клопотанням сторони обвинувачення. Адвокат Філатова Олег Захарчук заявив про фальсифікацію доказів обвинуваченням.

"В цілому, можу констатувати, що має місце фальсифікація доказів у справі від самого початку. Звинувачення побудоване тільки на припущеннях, здогадках. Абсолютно необ'єктивно. Очевидні порушення норм російського законодавства, норм міжнародного законодавства... Природно, ми будемо домагатися відновлення порушених прав і свобод як Філатова, так і всіх "Свідків Єгови" не тільки в Джанкої, а і в Росії. Це буде одна з чергових справ, і я вважаю, що будемо звертатися до ЄСПЛ на тій стадії, коли це буде можливо", - сказав Захарчук.

За даними видання, Сергій Філатов - батько чотирьох дітей, який переїхав із Херсона до Криму, щоб доглядати хвору дочку. В 2019 році російські окупанти почали звинувачувати Філатова в екстремізмі через приналежність до "Свідків Єгови".