Путін хоче вписати в російську Конституцію "правду" про Другу світову війну

Президент РФ Володимир Путін вважає доречним прописати в Конституції Росії норму про "захист правди про Велику Вітчизняну війну"

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

На зустрічі в середу з робочою групою з підготовки змін в Конституцію він зазначив, що здійснюються спроби "вкрасти" у РФ перемогу у Другій світовій війні. Він заявив, що потрібно "активно протистояти" таким спробам, і було б доречно це "акуратно" відобразити в Конституції РФ.

"Хтось хоче вкрасти у нас перемогу? Спроби такі робляться, але це неможливо. Берлін-то хто штурмував? Чий прапор над рейхстагом майорів? Цього ніхто не забуде".

Нагадаємо, 19 грудня в Санкт-Петербурзі на зустрічі з екслідерами колишніх країн СРСР президент Росії Владімір Путін розкритикував нещодавно прийняту Європарламентом резолюцію, яка звинуватила СРСР і нацистів у тому, що підписання пакту Молотова-Ріббентропа в 1939 році сприяло Другій світовій війні.

Російський лідер зазначив, що у СРСР не було іншого виходу, як підписати договір з Німеччиною, оскільки західні держави були байдужі до пропозиції Москви сформувати військовий альянс.

Президент Литви Гітанас Науседа пізніше заявив, що Росія "всіма силами намагається переписати історію".

У середині січня латвійський парламент так само засудив спроби Росії переписати історію Другої світової війни.

19 лютого парламент Естонії ухвалив резолюцію з критикою на адресу Росії з питань історії Другої світової війни.