Українська влада збирається виявляти коронавірус неперевіреними тест-системами російського походження, - Устінова

За рішенням Ради національної безпеки й оборони України, для виявлення коронавірусу будуть використовуватися тест-системи російського походження

Про це у програмі "Великий ефір Василя Зими" на Еспресо.TV заявила народна депутатка від фракції "Голос" Олександра Устінова.

Народна депутатка також зазначила, що ці тест-системи не було відтестовано, оскільки в Україні немає хворих на коронавірус.

"В Україні немає заражених людей, на яких можна було б протестувати, чи працює ця система, чи ні", - заявила Устінова.

Також народна депутатка заперечила слова секретаря РНБО Олексія Данілова, який у коментарі "Українській Правді" заявив, що зазначена інформація не відповідає дійсності.

"Мені дивно чути слова пана Данілова про те, що інформація не відповідає дійсності, коли є офіційний протокол Ради національної безпеки й оборони, в якому якраз назва компанії, і навіть не лише назва компанії, але й керівник компанії - написані з помилками, так щоб це важко було знайти", - сказала Устінова.

Народна депутатка уточнила, що компанія є українською, тобто зареєстрована на території України, проте засновники компанії пов'язані з Російською Федерацією.

Крім того, пані Олександра додала, що для тест-системи використовуються реагенти, які також мають російське походження.