Арахамія розповів, що розглядатимуть на позачерговому засіданні Верховної Ради

Верховна Рада на позачерговому засіданні у середу, 4 березня 2020 року, зокрема, розгляне кадрові перестановки у Кабінеті Міністрів.

Про це ввечері у п'ятницю, 28 лютого 2020 року, повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі одного з телеканалів, передає Еспресо.TV.

"Дійсно, в Кабміні зараз є такі вимоги, що наближається економічна криза нібито, є ознаки. Є можливість епідемії коронавірусу і треба Кабмін перетворити, фактично, в штаб. Для того, щоб він став штабом, треба зробити декілька кадрових рішень, в тому числі. Ми хочемо посилити Кабмін, зробити його оперативнішим, більш досвідченим і таке інше... Когось долучити та когось вилучити, в тому числі", - сказав Арахамія.

Читайте такожГончарук – на вихід. Хто замість нього?

Депутат зазначив, що знає, які кадрові зміни в уряді планується здійснити, але відмовився відповідати, які саме.

"Коли ви оголосите будь-яке прізвище - на людину ллється стільки бруду, що я просто не хочу навіть людину так підставляти під ризики", - повідомив політик. 

Щодо можливого призначення прем'єром Сергія Тігіпка, то Арахамія заперечив таку можливість.

"Ні, цього не буде", - наголосив він.

Читайте також10 фактів із життя Сергія Тігіпка

Крім того, на позачерговому засіданні планують розглянути законопроєкти, які блокуються через тривалий розгляд Верховною Радою поправок о законопроєкту про ринок землі. 

"Парламент не працює в штатному режимі понад три тижні завдяки тому, що ОПЗЖ заблокувала, фактично, роботу парламенту за ці правки по землі, які вже не правки, а згенеровані тексти, але всі повинні сидіти в Раді й це чути... У нас є декілька законів про оборону. Вони вже три тижні в порядку денному, і ми їх не можемо завдяки цьому блокуванню Верховної Ради, фактично, розглянути", - зазначив Арахамія.