"Не вистачає сепаратистів": представник ОПЗЖ потрапив у міжнародний скандал

Народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя", заступника голови Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом Олега Волошина зловили на брехні

Нардеп перекрутив слова французької депутатки Валері Фор-Мунтян про залучення до переговорів з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі представників ОРДЛО, передає Еспресо.TV з посиланням на Главред.

Спершу Волошин в Facebook написав, що Фор-Мунтян, яка очолює групу дружби України і Франції нібито заявила, що "для кращої динаміки мирного процесу за столом переговорів не вистачає сепаратистів".

Cвоєю чергою представниця правлячої партії Франції була вкрай обурена приписаними їй словами.

"Я абсолютно шокована, не знаю, як можна було таке придумати", - заявила Фор-Мунтян в інтерв'ю для Novaya gazeta.

При цьому вона повідомила, що дійсно зустрічалася з Волошиним 27 лютого у Парижі, де він запропонував розповісти про ініціативу створення "парламентського виміру нормандського формату".

"На зустрічі я сказала депутату Волошину, що нормандський формат потрібно залишити в нинішньому вигляді: на рівні президентів і міністрів закордонних справ. І не залучати до цього ще й парламентаріїв, бо це може тільки нашкодити переговорному процесу", - підкреслила політикиня.

Крім того, вона запевнила, що негативно відповіла на провокаційне запитання нардепа від ОПЗЖ.

"Волошин потім мені сказав: ви хочете, щоб сепаратисти були за столом переговорів? Я відповіла: абсолютно ні, я взагалі про це не говорила. Я говорила лише про те, що депутати та сенатори Франції не повинні втручатися в нормандський формат", - підкреслила Фор-Мунтян.