Найбільшим прогульником у Раді виявився депутат від ОПЗЖ, - "Опора"

За пів року роботи Верховної Ради 9 скликання найбільшу кількість голосувань пропустили депутати від фракцій "Опозиційна платформа - За життя", ВО "Батьківщина", "Слуга народу" та позафракційні.

Про це повідомляє громадянська мережа Опора.

найбільше голосувань пропустив Вадим Рабінович з «Опозиційної платформи — За життя» (74%). На другому та третьому місцях також його колеги по фракції Вадим Столар (68,9%) та Денис Ісаєнко (61,8%).

У списку «прогульників» також опинилися Олександр Дубінський («Слуга народу»), Анжеліка Лабунська («Батьківщина»), Юлія Тимошенко («Батьківщина»), Любов Шпак («Слуга народу»), Віталій Данілов («Батьківщина»), Ігор Кісільов («Опозиційна платформа — За життя»), Олег Волошин («Опозиційна платформа — За життя»), Дмитро Шенцев (позафракційні) і Юрій Солод («Опозиційна платформа — За життя»). 

Варто зазначити, що відповідно до ухвалених у жовтні змін до законодавства відвідуваність народними депутатами пленарних засідань вимірюється участю їх у голосуваннях. Тобто, якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях.